Lunta!

Originally uploaded by marylkayoe

Blogaaminenhan alunperin oli sitä, että laitetaan jonnekin näkyville kaikkea kivaa, mitä netistä löytyy. Koska en jaksa kirjoittaa kauheasti nyt päiväkirjaa (kyllä, satoi lunta, ja kyllä, piti mennä ulos otattamaan itestään valokuva lumisateessa – vähänkö koko instituutti piti mua taas kummallisena:), laitan taas vain linkkejä:

Ilouutinen: ehkä se, että mä en koskaan saa mitään aikaan johtuu vaan siitä, että olen liian fiksu!! (Not. Edes Getting Things Done ei pure tähän vetelehtijäluonteeseen.) Tältä sivulta sit voi katsoa, mitä kirjoja ei kannata lukea jos haluaa olla fiksu – tyyppi piirsi samaan kaavioon facebookista löytyvät ihmisten suosikkikirjat per lukio ja lukion opiskelijoiden keskimääräiset SAT-tulokset (jotka tietenkin on älykkyyden paras mittari.) “Lolita” löytyy kärkipäästä, “The Holy Bible” sieltä toisesta.

Google Reader on ihq, tai sitten tosi ebil: se osaa nykyään ihan itse ehdottaa mulle kiinnostavia uusia fiidejä tilattavaksi. Paha juttu on siinä, että ne sen ehdotukset on todella oikeesti aivan mainioita ja se aikaansaaminen vähenee entisestäänkin. Koitan laittaa vahingon kiertämään: Female Science Professor kertoo terveellisiä totuuksia meille pienemmille siitä, että laitoskokoukset ja opinnäytetöiden arvostelu ei oo juurikaan sen kivempaa kuin miltä kuulostaa (ja Daily WTF:n tyyliin esittää meille parhaimpia paloja sarjassa “huonoimmat gradschoolhakemukset ikinä”).

 A Natural Scientist (joka hänkin on naispuolinen) puolestaan kirjoittaa labraelämästä niin naulan kantaan ja huvittavasti, että mulle tulee sellanen olo että a) pitäis kirjoittaa enemmän, täähän on hauskaa tää labratyö ja/tai b) ei pitäs edes yrittää kirjoittaa, kun ei siitä kuitenkaan tuu noin hauskaa ;)

  • Vähänkö siistiä: tyyppi oli rakentanu heliumpallosysteemin jolla se sai kuvattua maisemia 30 km:n korkeudessa. Miks mä en tee mitään noin siistiä?
  • Google Docs saa lisää ominaisuuksia – nyt nuo ihanat jaetut dokumentit voi eksportoida pdf -muotoon ja niihin voi lisäillä (yksinkertaisia) vektoripiirustuksia. Mikäänhän ei ole “powerpoint”-esityksen luomiselle tärkeämpi työkalu kuin nuolienpiirto-ominaisuus… Nojoo, itse koko ajan pohdin että josko aina sen seuraavan tiimisemmaesityksen vois pitää googledocin kautta – ja palaan kiireessä powerpointtiin, ettei tule poliittisia ongelmia. Olen kuitenkin jo jonkun aikaa laittanut esitelmäni talteen googledoc-muotoon.
  • Muistakaa, lapset: maanantaina on kansainvälinen Data Privacy Day. Kuinka aiotte juhlistaa sitä?

Itse kyllä tällä hetkellä meinaan juhlistaa Open Data-aatetta ja esittää teille tämän videon. Eilen tosiaan oli uus hiiri syynissä, ja voi härremunjeesuntai, se on fantastinen! Aivan mahtava. Täydellinen. Vähän samalla lailla kuin mäkkikäyttäjä tai vancouverilainen, sanon nyt teille: teidän on ihan pakko koittaa tätä!

Vancouverissa taitaa muuten olla jotain samaa kuin mäkeissä: kaikki tapaamani vancouverilaiset kehuvat paikkaa maasta taivaisiin ja koettavat vakuuttaa kuulijan siitä, että tämän pitäisi muuttaa sinne. Viime viikonloppuna oli taas tällainen keskustelu… erikoista, en ole koskaan kuullut esimerkiksi lontoolaisen tai roomalaisen tai helsinkiläisen tai edes new yorkilaisen suusta. Pitää sitä kai uskoa – ja alan pikkuhiljaa oppia mäkkiäkin käyttämään:) Tämä entry on kuitenkin kirjoitettu PC-läppärillä, mäkit kun ei tarjoa mulle sisäänrakennettuja muistikortinlukulaitteita videonsiirtoon enkä vaan jaksa etsiä sitä USB-mokkulaa.